Met nog vijf dagen te gaan tot 24 juni wordt de laatste rechte lijn naar het Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor elite ingezet. Geel is op 24 juni de wielerhoofdstad van België en stelt het centrum ter beschikking van de wielerprofs.

Er wordt een ware volkstoeloop verwacht met meer dan 30 000 toeschouwers. Ook voor de lokale politie heeft dit behoorlijk wat extra werk tot gevolg. Wanneer zondag om 8 uur de wedstrijd voor de elite dames in gang wordt geschoten, heeft de politie al een maandenlange voorbereiding achter de rug. Op 24 juni worden er 77 eigen politiemedewerkers ingezet om alles in goede banen te leiden. Om de veiligheid te garanderen worden ze bijgestaan door politieagenten van andere politiezones en door seingevers.
 
Sociale media
De politiezone gebruikt al enkele maanden Twitter en Facebook als extra communicatiekanaal om kort op de bal te spelen en snel informatie uit te wisselen over allerhande nuttige politionele onderwerpen. Ook voor, tijdens en na het BK Wielrennen zal de politie op Twitter en Facebook ‘in real time’ communiceren over verkeer, toegangswegen, parkings, shuttlebussen, preventieve tips,… Je kan de politie op Twitter volgen via ‘@pzglm’ en op Facebook via ‘Politiezone Glm’. We verwelkomen onze Franstalige landgenoten op 24 juni ook met Franstalige twitterberichten. Op Twitter kan je alle informatie over het Belgisch kampioenschap vinden met de hashtag ‘#bkgeel’.

Facebook en Twitter dienen niet om noodoproepen te plaatsen of dringende meldingen te doen, daarvoor moet je het noodnummer 112 bellen of  014 56 47 00